Mode & hur vi påverkar miljön

4 ÅR!!

Så lång tid skulle det ta för en person att dricka det vatten som krävs för att producera en bomulls T-shirt. Föreställ dig då vad det krävs för ett par jeans!! Eller alla plagg som konsumeras varje dag, och som bara förblir hängande i garderoben.

Det kanske inte är någon nyhet att modeindustrin är ansvarig för en stor del av de utsläpp som har en negativinverkan på miljön. Tvärtom är många medvetna om att deras konsumtionsval kanske inte alltid är så bra, men trots det är det enbart en femtedel av alla plagg som återvinns. Det är uppenbart att vi behöver bli bättre på att ta ansvar för vår konsumtion, men hur gör vi det utan att ta kål på det roliga och lägga lock på kreativiteten? Mode ska ju trots allt vara roligt!

Det finns många sätt att dra sitt strå till stacken. Vi har listat upp några alternativ!

Använd dina plagg längre! En klänning behöver inte bli tråkig bara för att du har använt den på den där festen du köpte den inför. Spara den, sy om den, styla om den med något annat. Många av oss har så mycket plagg i vår garderob att vi skulle klara oss i upp till 15 år utan att behöva köpa nytt.

Laga sådant som är trasigt! Det skadar inte att lära sig sy lite. Din favorit jacka kan faktiskt fortsätta vara din favorit jacka några år till om du lär dig lappa ihop sånt som gått sönder.

Håll utkik efter spännande projekt! På “I Am Fashion” har man tillexempel jobbat på ett samarbete med second hand kedjan Erikshjälpen Helsingborg. De har tagit fram en kollektion gjord på second hand plagg som ni kan spana in på “I Am Fashion” facebooksida och Instagram.

Detta är såklart bara lite av allt man kan göra för attkonsumera mode med ett gottsamvete. Vi har massor på G på “I Am Fashion”, så håll utkik! Vi lovar att ni blir inte besvikna.

0 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *