Om oss

I Am Fashion

I Am Fashion är en ateljé med syfte att främja ett professionellt utbyte mellan nysvenskar och unga svenska designers. Genom att jobba tillsammans och dela de erfarenheter och kunskaper de bär på skapas ett värdefullt utbyte. Designern får professionell kunskap genom att jobba med sömmerskor och skräddare som har över 20 års erfarenhet. Nysvensken förbättrar sin svenska, knyter kontakter och förbereds inför arbetslivet.

Projektet startades av Jamila El-Hallah i hennes hemstad Helsingborg och bygger på hennes värderingar och grunder. Värdet av samspel, omvandlingen av skillnader till gemensam grund och delad kulturell rikedom.

Läs om oss i press & media.
Håll även utsikt efter våra event

I Am Fashion Grundare

I Am Fashion grundades av Jamila El-Hallah 2016. I am fashion började som ett kommunalt projekt och är nu en aktiv och verksam ekonomisk förening. Målsättningen är att öka modekulturen och att förbättra integrationen mellan nysvenskar och svenska designers. I Am Fashion ger dem möjligheten att använda sina färdigheter och ger arbetserfarenhet även i Sverige. De svenska nyutbildade designerna får arbetserfarenhet och ökar sina chanser att få en anställning.

2016 bestämde sig Jamila även för att lansera en egen kollektion under varumärket, Milla. K
Milla. K producerar egna produkter och erbjuder bra arbetsförhållanden.

Vårt sociala ansvar är också att skapa arbetsmöjligheter för de många kvalificerade arbetslösa nysvenskar och nyutbildade designers.

iafHD

Integrationspedagog

På plats har vi en integrationspedagog som jobbar med kommunikationen utifrån ett pedagogiskt perspektiv och är länken mellan den nyanlände och det svenska samhället.  Hon hjälper även till med kommunikation på plats, under aktivitetsperioden. Hon tar hand om kommunikationen mellan svenskar och nysvenskar och hjälper de att förstå kulturskillnaderna mellan varandra.

_DSC2168f

Verksamhet

Kontakta oss!

 
Ateljén är öppen vardag 9.00 – 16.00.
 
För beställning av sömnad och/eller prisuppgifter är du välkomna till Närlundavägen 16 E, eller ring oss på 0790-106487.
 
I vår ateljén utför vi små och stora sömnadsuppdrag åt privatpersoner, designers och företag.

Vi erbjuder även ändringsarbeten på inlämnade plagg, exempelvis:

Uppläggning av byxor, kjol och klänning,

Byte av foder,

Sy i eller byte av dragkedja etc.

Håll er uppdaterade och följ oss på Facebook och Instagram.