I am Fashion i Press och Media

Ibland händer det att man kommer med i Media efter olika projekt och bedrifter. Följ med i vår resa, här är vissa artiklar som vi samlat:

"Integration och återbruk av kläder – nu prisas deras arbete"

I am fashion” är föreningen som ger nyanlända en chans att komma in i det svenska samhället. Dessutom återanvänder de kläder – ett arbete som de nu prisats för.

"Klädkollektion tas fram i ny integrationssatsning"

Moderna plagg som speglar olika kulturer: Jamila El-Hallah är kreatören bakom projektet “I Am Fashion”.

”DE ÄR MÄKTIGAST I NORDVÄSTRA SKÅNE”

Listan ”De är mäktigast i nordvästra Skåne” görs av Helsingborgs Dagblad. Tidningen publicerar namn, bild och motivering på de 100 mest inflytelserika personerna. Några som nämns på listan är följande:

"De vinner Helsingborgs stads miljöpris 2018"

Med 640 laddningsbara batterier som aldrig tidigare har suttit på en färja leder ForSea vägen till en storskalig, fossilbränslefri sjöfart från Helsingborg till Helsingör och ut i världen. På land visar Jamila El-Hallahs verksamhet hur förbrukade kläder som sys om blir ett småskaligt steg mot hållbarhet i modevärlden och etablering för nyanlända på arbetsmarknaden.

"Eldsjälar ska få helsingborgarna att mötas och förändra världen"

En modeskapare, en feministisk poet och en gymnasietjej som jobbar med integration. Eldsjälar som kanske kan väcka engagemang hos den breda publiken.

"Mode och turande får stans miljöpris"

Kasserade kläder som sys om av nyanlända sömmerskor och två batteriladdade färjor. De får dela på Helsingborgs miljöpris 2018.

"De får tre månader på sig att rädda världen"

Sex olika företag får tre månader på sig att få fart på sina företagsidéer som ska förbättra världen på ett ekonomiskt hållbart sätt. Företagarprogrammet som är kopplat till socialhögskolan vid Lunds universitet är ny i Helsingborg.

Håll även ögonen öppna efter våra event!

Vi uppdaterar våra event genom sociala medier och på denna sidan under rubriken “EVENT”. Följ oss på Facebook och Instagram för att få dem nyaste uppdateringarna.